martes, 11 de junio de 2013

AVEGA dez anos producindo ovos ecolóxicos

A Sociedade Cooperativa AVEGA, con sede na localidade pontevedresa de Agolada, é unha das empresas galegas de referencia en agricultura ecolóxica. Actualmente, a firma produce ovos, baixo dúas marcas distintas (Don Ovo e Avega)



Cooperativa AVEGA comercializa actualmente ovos, queixos e pensos totalmente ecolóxicos. Durante 2012 a firma galega puxo no mercado máis de 6 millóns de ovos e preto de 30.000 quilos de queixos. No ano 2003 comezaron a producir ovos ecolóxicos.

A Sociedade Cooperativa AVEGA, con sede na localidade pontevedresa de Agolada, é unha das empresas galegas de referencia en agricultura ecolóxica. Actualmente, a firma produce ovos, baixo dúas marcas distintas (Don Ovo e Avega); queixos de vaca, en formato redondo e tetiña; e pensos, tanto para o consumo dos seus propios animais coma para a súa venda.

Todos os produtos comercializados dende a cooperativa AVEGA contan coa certificación do Conselo Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (CRAEGA), único órgano con capacidade para certificar o carácter 100% ecolóxico dos produtos.

Durante o ano 2012, a firma galega introduciu no mercado máis de 6 millóns de ovos e preto de 30.000 quilos de queixos que comercializou a través de tendas, venda directa e a través da venda dos seus produtos en grandes superficies como El Corte Inglés ou Carrefour, aínda que as maiores vendas son a través de distribuidores.

Nestes momentos, a firma conta con seis centros de traballo. A sede da cooperativa, na que están as oficinas e as instalacións da queixaría, está situada en Agolada (Pontevedra). Catro granxas de galiñas, situadas nos concellos de Silleda (Pontevedra), Palas de Rei (Lugo), Paradela (Lugo) e Entrimo (Ourense), dedícanse á produción de ovos e as instalacións situadas no concello de Rodeiro (Pontevedra), están dedicadas á produción de penso ecolóxico.

O cadro de persoal de AVEGA está conformado por 10 persoas ás que habería que engadir os preto de 15 postos de traballo indirectos creados arredor do seu negocio.

OVOS

AVEGA é unha empresa que nace en 2002 co propósito de elaborar e producir produtos ecolóxicos. No ano 2003, a cooperativa comezou a producir ovos ecolóxicos. Nestes momentos AVEGA ten catro granxas de galiñas dedicadas en exclusiva á produción destes ovos.

As galiñas aliméntanse con cereais ecolóxicos AVEGA, elaborado con cereais 100% ecolóxicos e libres de transxénicos e OMG (Organismos Modificados Genéticamente). Ademais, as galiñas críanse en amplos espazos naturais para que poidan saír das granxas e pasear libremente. A distribución dos ovos realízase a través de grandes superficies, tendas e distribuidores, fundamentalmente en España.

QUEIXOS

No ano 2005, a cooperativa comezou a elaborar queixos ecolóxicos de vaca para o que incorporou ás súas instalacións unha queixaría. Todos os queixos producidos elaboranse con leite ecolóxico procedente 100% de Galicia. As vacas só se alimentan de forraxe seca, pastoreo e pensos 100% de cereais ecolóxicos.

Nas explotacións non se usan nin herbicidas nin compostos químicos para o aboamento das praderías, o cal redunda nuns animais sans. A comercialización dos queixos realízase en formato tetilla, redondo e barra. Tamén hai un redondo de 3 quilos específicamente pensado para a hostalaría.

A composición dos queixos AVEGA é leite ecolóxico pasteurizado de vaca, fermentos lácteos, cloruro cálcico e sal. Os queixos contan cun olor suave, cun sabor lácteo e manteigoso, lixeiramente ácido e salgado. A textura é branda, cremosa e uniforme con poucos "ollos". O sabor dos queixos recórdanos o sabor tradicional dos queixos de antes.


En AVEGA existe un gran compromiso co benestar animal e tamén coa súa alimentación, xa que unha boa alimentación dos animais se traduce en saúde para os consumidores.

No hay comentarios: