A Sociedade Cooperativa AVEGA, con sede na localidade
pontevedresa de Agolada, é unha das empresas galegas de referencia en
agricultura ecolóxica. Actualmente, a firma produce ovos, baixo dúas marcas
distintas (Don Ovo e Avega)
Cooperativa AVEGA comercializa actualmente ovos, queixos e
pensos totalmente ecolóxicos. Durante 2012 a firma galega puxo no mercado máis
de 6 millóns de ovos e preto de 30.000 quilos de queixos. No ano 2003 comezaron
a producir ovos ecolóxicos.
A Sociedade Cooperativa AVEGA, con sede na localidade
pontevedresa de Agolada, é unha das empresas galegas de referencia en
agricultura ecolóxica. Actualmente, a firma produce ovos, baixo dúas marcas
distintas (Don Ovo e Avega); queixos de vaca, en formato redondo e tetiña; e
pensos, tanto para o consumo dos seus propios animais coma para a súa venda.
Todos os produtos comercializados dende a cooperativa AVEGA
contan coa certificación do Conselo Regulador da Agricultura Ecolóxica de
Galicia (CRAEGA), único órgano con capacidade para certificar o carácter 100%
ecolóxico dos produtos.
Durante o ano 2012, a firma galega introduciu no mercado
máis de 6 millóns de ovos e preto de 30.000 quilos de queixos que comercializou
a través de tendas, venda directa e a través da venda dos seus produtos en
grandes superficies como El Corte Inglés ou Carrefour, aínda que as maiores
vendas son a través de distribuidores.
Nestes momentos, a firma conta con seis centros de traballo.
A sede da cooperativa, na que están as oficinas e as instalacións da queixaría,
está situada en Agolada (Pontevedra). Catro granxas de galiñas, situadas nos
concellos de Silleda (Pontevedra), Palas de Rei (Lugo), Paradela (Lugo) e Entrimo
(Ourense), dedícanse á produción de ovos e as instalacións situadas no concello
de Rodeiro (Pontevedra), están dedicadas á produción de penso ecolóxico.
O cadro de persoal de AVEGA está conformado por 10 persoas
ás que habería que engadir os preto de 15 postos de traballo indirectos creados
arredor do seu negocio.