O 17º Salón de Alimentación do
Atlántico, Salimat 2013, o cal terá lugar do 13 ao 16 de xuño no recinto Feira
Internacional de Galicia, acollerá como novidade unha grande área monográfica
de alimentos ecolóxicos que combinará exposición e degustación de produtos con
numerosas actividades relacionadas.
O obxectivo deste espazo,
coorganizado coa empresa Fogar do Santiso, é dinamizar o sector, informar sobre
a importancia da agricultura ecolóxica, fortalecer e crear sinerxías dentro da
cadea de alimentación ecolóxica.
Nel reuniranse os sectores
primario, secundario e terciario implicados, levándose a cabo accións de grande
interese. Así, esta área contará cun restaurante exclusivo de comida ecolóxica
onde se poderán degustar produtos tanto galegos como doutras comunidades
autónomas, ao tempo que acollerá unha cata-maridaxe de viños ecolóxicos de
diferentes Denominacións de Orixe dirixida a profesionais e talleres de cociña
para nenos.
Por outra parte, levarase a cabo
unha charla técnica enfocada aos profesionais da agricultura ecolóxica, por
conta do director técnico do CRAEGA, Ernesto Sánchez Delgado. E tamén, baixo o
título "A colaboración como estratexia para o sector agroecológico",
contarase cun foro participativo que ten como fin analizar as fortalezas e
debilidades do sector e fomentar alianzas entre os seus diversos axentes, o cal
estará dirixido polos consultores de "responsabilidade social
corporativa" para peme Mercedes Fernández e Tito Diéguez.
Espectáculo cooking e microspeechs
Este programa de actividades
protagonizado pola alimentación ecolóxica pecharase cun Espectáculo Cooking
centrado na cociña de produtos ecolóxicos na brasa, no que participarán Fogar
do Santiso, a cooperativa de produción de carnes de tenreira de razas
autóctonas galegas Biocoop e a empresa de fornos brasa Josper.
Ademais, todas as tardes as
empresas interesadas poderán presentar produtos e proxectos a través de
microspeechs, co fin de crear acordos de negocio.