Por primeira vez en España, este ano recóllese lúpulo
ecolóxico, cultivado seguindo os procedementos marcados polo Consello Regulador
da Agricultura Ecolóxica en Galicia. A parcela encóntrase nas instalacións do
Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), na Coruña, e é resultado
dun proceso de investigación e probas coordinado entre Fillos de Rivera e o
CIAM. A transición dende o cultivo convencional ao ecolóxico levou tres anos e
permitirá recoller 1.700 metros cadrados da variedade Nugget, cos que se
poderán elaborar 100.000 litros de cervexa.
Nos próximos días continuará a colleita do lúpulo galego de
cultivo convencional. Só nas instalacións do CIAM se espera recoller unha
produción de 1.600 quilos, que darían en torno a 1,6 millóns de litros de
cervexa. Cada ano, novas variedades incorpóranse ás probas de cultivo co
obxectivo de avaliar os resultados do seu desenvolvemento. Este ano recóllense
once tipos de lúpulo, maioritariamente Nugget, Perle e Magnum, pero tamén
outros de orixe checa ou alemán, como son Cascade, Sladek ou Mittelfruhe.