O 17º Salón de Alimentación do Atlántico -Salimat-, que se
celebrará do 13 ao 16 de xuño no marco da Feira Internacional Semana Verde de
Galicia, dedicará, por primeira vez, un grande área á alimentación ecolóxica. O
espazo combinará a exposición dos produtos coa degustación destes, así como
actividades relacionadas coa produción de alimentos saudables.
O monográfico estará coorganizado coa empresa Fogar do
Santiso, e ten como obxectivo dinamizar o sector e informar sobre a importancia
da agricultura ecolóxica, fortalecer e crear sinerxías dentro da cadea de
alimentación.
O programa de actividades incluirá unha charla para
profesionais a cargo do director do Conselo Regulador de Agricultura Ecolóxica
de Galicia, Ernesto Sánchez Delgado. Baixo o título La colaboración como
estratexia para o sector agroecolóxico, o relatorio se completará cun foro
participativo no que se analizarán as fortalezas e debilidades do sector.
Estará dirixido polos consultores de responsabilidade social corporativa para
pequenas e medianas empresas, Mercedes Fernández e Tito Diéguez.
Os actos pecharanse cun 'Espectáculo Cooking' sobre cociña
de produtos ecolóxicos sobre a brasa. Nel participarán Fogar do Santiso, a
cooperativa Biocoop e a empresa de fornos Josper.
No hay comentarios:
Publicar un comentario