AGACA, a Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias,
informa de que as cooperativas agroalimentarias galegas incrementaron nun
11,87% os postos de traballo xerados entre 2007 e 2011.
Trátase duns datos actualizados do denominado Observatorio
Socieconómico del Cooperativismo Agroalimentario Español (OSCAE).
En Galicia, contabilízanse un total de 215 cooperativas
agrarias dadas de alta na Seguridade Social (incluída as que carecen de actividade),
das que un 63% forma parte de AGACA. De 2006 a 2011 o seu número reduciuse un
7% o número, se ben o seu número de socios entre 2007 e 2011 aumentou nun
19,8%.
A facturación das cooperativas agroalimentarias en Galicia
sufriu un decrecemento a partir de 2008, derivado da virulencia da crise sobre
os sectores gandeiros de leite e carne.
Unha das rémoras das cooperativas agroalimentarias galegas é
a exportación. Só o 5% das cooperativas exportan, especialmente as adegas.
A facturación directa do cooperativismo agroalimentario
galego supón un 63% do valor da produción final agraria galega, segundo recolle
o Anuario de Estatística 2011 da Consellería do Medio Rural e o 1,7% do valor
da produción bruta da Industria Alimentaria Española, segundo a Federación
Española de Industrias da Alimentación e Bebidas (FIAB).
No hay comentarios:
Publicar un comentario