lunes, 17 de junio de 2013

As cooperativas agroalimentarias galegas aumentan os seus postos de traballo

AGACA, a Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias, informa de que as cooperativas agroalimentarias galegas incrementaron nun 11,87% os postos de traballo xerados entre 2007 e 2011.

Trátase duns datos actualizados do denominado Observatorio Socieconómico del Cooperativismo Agroalimentario Español (OSCAE).

En Galicia, contabilízanse un total de 215 cooperativas agrarias dadas de alta na Seguridade Social (incluída as que carecen de actividade), das que un 63% forma parte de AGACA. De 2006 a 2011 o seu número reduciuse un 7% o número, se ben o seu número de socios entre 2007 e 2011 aumentou nun 19,8%.

A facturación das cooperativas agroalimentarias en Galicia sufriu un decrecemento a partir de 2008, derivado da virulencia da crise sobre os sectores gandeiros de leite e carne.

Unha das rémoras das cooperativas agroalimentarias galegas é a exportación. Só o 5% das cooperativas exportan, especialmente as adegas.


A facturación directa do cooperativismo agroalimentario galego supón un 63% do valor da produción final agraria galega, segundo recolle o Anuario de Estatística 2011 da Consellería do Medio Rural e o 1,7% do valor da produción bruta da Industria Alimentaria Española, segundo a Federación Española de Industrias da Alimentación e Bebidas (FIAB).

No hay comentarios: