O delegado territorial da Xunta en Pontevedra, José Manuel
Cores Tourís, visitou na xornada de onte a cooperativa Cogal de Rodeiro, dedicada a
produción de coellos, acompañado polo alcalde da localidade, Luis López
Diéguez.
Na visita estivo acompañado polo xefe territorial de Medio
Rural e do Mar, Gerardo Zugasti, e o xefe do Servizo de Control da Calidade
Agroalimentaria e Industria, José Manuel Fernández Castro.
O delegado territorial da Xunta en Pontevedra, José Manuel
Cores Tourís, visitou esta mañá a cooperativa Cogal de Rodeiro
SCG-Cogal conta na actualidade cuns 150 traballadores, a
maioría deles veciños da comarca. A súa produción supera as 150 toneladas á
semana, o que supón uns 110.000 animais.
Ademais, esta cooperativa fixo, nos últimos tres anos, segundo
puido coñecer o delegado territorial da Xunta en Pontevedra, unha aposta firme
pola industrialización e os plans de mellora.
Deste xeito, nos últimos anos realizou investimentos de case
2,8 millóns de euros dos cales 1,2 foron aportados pola Xunta de Galicia a
través de axudas referentes a comercialización, a asistencia a feiras, plans de
melloras e industrialización.
“Esta empresa reúne os máis altos estándares de calidade”,
explicou un dos seus responsables directivos, destacando o seu investimento no
eido da tecnoloxía. “De feito, contamos cun sistema de trazabilidade
electrónica, o RFID, que permite que todo o sistema e toda a produción estea
informatizada”.
Deste xeito, cada un dos produtos contén, a través do seu
código de barras, toda a información sobre a súa produción e tratamento. “O
cliente pode incluso coñecer cal foi a nai do coello que vai consumir”,
engadiron os responsables de Cogal. Ademais, a empresa dezana aposta por
ofrecer un servizo completo para os seus clientes, cun envasado e etiquetado ao
gusto da firma para que demande o produto, adaptando, por exemplo, logotipos ou
envases.
Cores Tourís, pola súa banda, destacou este sistema
novidoso. “É moi interesante ver cómo se aposta polas novas tecnoloxías dende
cooperativas e empresas de firma galega, porque supón un valor engadido a unha
produción que xa, de por si, conta cunha elevada calidade. Non é coincidencia
que esteamos a falar da unidade de produción de cunicultura máis importante da
Península Ibérica”.
Cogal conta cunhas importantes instalacións entre as que se
atopa un matadoiro, unha sala de despiece e envasado, centro de seleccion
genetica e inseminación, granxas experimentais.
Esta cooperativa de Rodeiro exportou o ano pasado máis do
40% da súa producción, en concreto, a países coma Portugal, Italia, Bélxica,
Alemaña ou Francia. "En produto fresco e conxelado chegamos a 12
países", remataron os responsables da firma dezana, quen destacou o
importante nivel de consumo de coello de España, Francia e Portugal, "que
son os que máis demandan, seguidos dos alemáns e os belgas".
No hay comentarios:
Publicar un comentario