As dúas cooperativas da horta de
Cambados, Horsal e Hortumia, organizaron onte unha xornada para poñer en valor
os produtos da horta. Dar a coñecer a calidade dos seus cultivos e ensinar
formas diferentes de cociñalos é o obxectivo desta iniciativa que xa se
celebrou o pasado ano cun notable éxito de público. Dúas conferencias e unha
exhibición de cociña protagonizaron o programa de actos desta edición.
O salón de congresos e
exposicións de José Peña acolleu onte as dúas charlas, que versaron sobre o
cooperativismo. Estaban destinadas a mostrar ao público en xeral o traballo do
campo, co obxectivo de que moitos veciños poidan encontrar neste sector unha
saída laboral. Unha tarefa na que as dúas cooperativas levan xa máis dun ano
traballando, co fin de poder dispoñer de maior cantidade de produto para
atender a todos os mercados.
A segunda parte desta xornada
consistiu nunha exhibición de cociña a cargo e Avó Daporta, do restaurante do
mesmo nome, e Antonio Botana, do Pandemonium. O primeiro deles preparou
verduras en tempura, unha grellada de verduras e unha esferas de tomates.
Botana, en cambio, optou por unha emulsión de pemento de Padrón con polbo e
xamón e por unha crema de tomates verdes con bonito de Burela en sal. Ambos os
dous cociñeiros destacaron a calidade dos produtos que se cultivan na horta do
Salnés e animaron os consumidores a comprobar, antes de comprar, a orixe do que
cociñan. Todos os presentes deron boa conta das porcións elaboradas por estes
dous cociñeiros cambadeses.
fonte: La Voz de Galicia
No hay comentarios:
Publicar un comentario